Smart sexy

dshbfiusdfiuashiduashdosankzjniasudha

01May

Smart-sexy

concluzii dintr-un escape room

Smart-sexy

Analizam persoanele care au dat like paginii Misterium Escape Room și mi-am validat, din nou, un adevăr care poate încă nu și-a făcut răspicat prezența: peste 60% din cei care dau like sunt femei, iar asta în contextul în care 54% din conturile de facebook aparțin sexului tare.

Sunt femei cu vârsta între 20-35 de ani, acele femei care încep să se bucure de viață, să nu-și mai facă griji că nu au o familie a lor, să oscileze la extrem între te iubesc și du-te dracului, între a înfia sau a avea un copil al lor, între a lua umbreala sau a merge desculțe prin ploaie, care râd firesc și știu să fie naturale și să evadeze dintr-o lume definită încă de prejudecăți patriarhale.

Dacă lumea evoluează, o face prin ele. Ele recunosc nevoia unei îmbrățișări, chiar dacă pot oferi mai multă susținere decât au nevoie să primească. Stau întotdeauna pe propriile picioare mai drept și mai frumos decât majoritatea bărbaților din preajma lor. Depășesc un obstacol cu grația unei balerine în locul căreia sexul tare ar pune încordare, frustrare, renunțare ș.a.

Ele nu spun nu situațiilor noi, ele evoluează și înfloresc indiferent de anotimp, sunt mai puternice decât lasă se întrevadă o gleznă subțire sau încheietura fină a unei mâinii. Ele nu vin dinspre real cel mai adesea, ci dinspre uman, însă există doar uman, realul e o subspecie care distorsionează uneori percepțiile. Dacă îmi este ușor să le înțeleg? Nici măcar nu am pretenția, pentru că proiecția mea e logică, masculină (și insuficient argumentată sau structurată aici). Dar aș paria oricând pe ele și oricând râsul lor poate salva cea mai proastă zi.

Și uneori mi se pare hilar, un tip a cărei prietenă găsește rezolvarea unui joc de inteligență în escape room-urile noastre, nici măcar nu încearcă codul pe care îl spune corect după câteva minute și e nevoit după 10 minute să accepte adevărul - tipa de lângă el a fost mai smart. Și da, era și sexy.

Posted in Smart sexy

04March

Proiectul PX

Tehnici de citire rapidă

Proiectul PX

Proiectul PX a constat într-un experiment cognitive de doar 3 ore, care a avut ca reultat o creșterej cu 386% a vitezei de citire la subiecții testați.

 În fapt, citirea rapidă ține de două lucruri, ambele putând fi îmbunătățite și educate fără un efort deosebit– vederea periferică, respectiv modul funcționarea creierului. Am să dau argumentele la finele acestui articol.

Așadar să începem cu 2 tehnici de citire rapidă:

Primul pas este să cuantifici unde te afli acum ca viteză de citire.

Ia o carte sau document Word (dacă preferi online) și numără cuvintele din primele 5 rânduri, apoi împarte la 5 pentru a obține media de cuvinte/rând.

Apoi numără rândurile pentru 5 pagini și împarte la 5 pentru a obține numărul mediu de rânduri/pagină. Înmulțește cu numărul de cuvinte/rând (de mai sus) și ai media de cuvinte/pagină.

Exemplu: 62 cuvinte/5 rânduri=12.4 adică cc 12 cuvinte pe rând

154 rânduri/5 pagini=30.8, adică 31 rânduri pe pagină x 12 cuvinte/rând = 372 cuvinte/pagină.

Citește cum o faci de obicei, asigurându-te că înțelegi. După un minut înmulțește numărul de rânduri citite în acel minut cu numărul mediu de cuvinte pe linie pentru a obține numărul de cuvinte citite/minut.

Acest item ar fi indicatorul locului unde te situezi.

Regresia, recitirea și durata lungă fixării privirii pot fi minimalizate prin simpla utilizare a unui creion sau altceva ușor de utilizat. Este extrem de eficient în recondiționarea modului de a citi.

Tehnică

1. Citește folosind un creion. Subliniază, încercând să te concentrezi pe vârful creionului. NU CITI SĂ ÎNȚELEGI ACUM. Fă tot posibilul ca pe fiecare rând să petreci 1 secundă – mișcă creionul un rând/ secundă pentru o perioadă de 2 minute.

2. Repetă tehnica de această dată petrecând 0.5 secunde pe rând. Evident, ai șanse să nu înțelegi nimic. Nu-ți face nicio problemă. Menține viteza. Exersează la 0.5 sec/rând pentru 3 minute. Concentrează pe vârful creionului.

3. Dacă te concentrezi pe centrul ecranului de calculator, vei observa și unghiurile din marginea acestuia. Antrenarea vederii periferice crește viteza de citire cu până la 300%. Se pierde 25-50% din viteză citind marginile, care nu au nicio importanță.

Exemplu: Cândva, studenții se bucurau să poată citi până la patru ore zilnic.

Dacă poți citi de la studenții și termina la patru câștigi deja timp.

Tehnică

1. Folosește creionul pentru a citit cu o viteză de 1 sec/rând. Începe cu al doilea cuvânt și termină mișcarea creionului la penultimul. Din nou, NU ÎNCERCA SĂ ÎNȚELEGI ce citești.

2. După 1 minut începe să citești de la al doilea cuvânt și termină cu 2 cuvinte înainte de final. Repetă timp de 2 minute.

3. Același exercițiu începând cu al treilea cuvânt și terminând cu trei înainte de final, pentru o perioadă de 3 minute.

Nu încetini, ci încetini viteza de citire până la 0.5 secunde pe rând.

Final

Refă calculul după aceste exerciții, citind ca să înțelegi la viteza de care te simți capabil, măsurând, din nou, cu un cronometru noua medie de citire a cuvintelor/minut.

Dacă simți nevoia, refă o perioadă aceste exerciții.

__________________________________________________

Explicațiile pentru aceste exerciții le redau aici pe scurt, dar nu e necesară citirea lor.

Citirea poate fi cuantificată prin numărul de mișcări și fixări ale ochilor pe o linie de text – toate afectând viteza de citire. În mod uzual citim cumva sărind cu privirea, cu stopuri de fixare a privirii regulate, când conștientizăm câțiva centimetri din rândul respectiv. Câștigul în viteză se micșorând timpul de mișcare a ochilor și creșterea numărului de centimetri vizualizați periferic. Cumva e ca jongleriile cu trei sau mai multe mingi. Dacă vei urmări o singură minge, nu vei reuși – trucul este să privești într-un punct central, în timp ce mingile se mișcă la periferia privirii.

O a doua îmbunătățire ține de concentrarea din timpul cititului – se câștigă niște timpi buni dacă citim atent și evităm acele situații când citim același rând de două ori – fie pentru că nu am fost suficient de atenți să-l înțelegem, fie inconștient.

Ne ia circa un an să învățăm să citim și e nevoie să citim cuvânt cu cuvânt. Creierul nostru este capabil să citească mult mai repede, însă educat să citească ca în clasa I – nu mai rostim cuvintele cu voce tare, dar creierul le formulează (se numește subvocalizare), deși ideea transmisă prin acele cuvinte o percepe mult mai rapid. De altfel, cititul are o doză de plictiseală din această cauză. Căscăm și ne ia somnul și pentru că emisferele noastre cerebrale se plictisesc în timpul cititului.

De asemenea, creierul poate înțelege ideea, chiar în detaliu, fără a fi nevoie să i se ofere toate elementele. Și nici nu e nevoie să devii Sherlock Homes pentru asta. Iată un mic exemplu:

Pun pairu că îngețlei și ptuțeoi citi raitelv bnie acestaă porpzițoie siplmă, deși la înecput te patoe lua pirn srpurinedre.

Pașii concreți care trebuie urmați implică mai întâi tehnica propriu-zisă de citire rapidă, apoi aplicarea ei concretă și, ultimul pas, citirea rapidă cu înțelegerea perfectă a conținutului.

Target – să citești de trei ori mai repede, înțelegând ceea ce citești. Dacă acum citești 300 cuvinte/minut scopul exercițiilor este să citești 900 de cuvinte/minut.

Posted in Smart sexy

Timber by EMSIEN 3 Ltd BG

ADRESA

Strada Ion C. Filitti Nr. 6 Etaj. 4, Ap. 14, interfon 14
Proximitate: Centrul Vechi, Piața Natiunile Unite
Telefon: +40  731 706 704
 
 facebook